fbpx
AirlinesOnderwerpen

Brussels Airlines neemt toestellen Thomas Cook over

De Belgische mededingingsautoriteit (BMA) geeft groen licht om bepaalde activa van Thomas Cook Airlines België over te brengen naar Brussels Airlines. Het doel is om hun bestaande partnerschap te versterken, meldt Brussels Airlines.

Partnerschap
De twee luchtvaartmaatschappijen maakten op 30 maart al bekend dat zij hun partnerschap wilden versterken. Daarbij was het enige wat hen nog deed wachten de toestemming van Het College van de BMA. Brussels Airlines zal 160 personeelsleden, twee vliegtuigen en alle slots van Thomas Cook overnemen. Flight Global meldt dat van de totaal vijf A320 vliegtuigen van Thomas Cook de overgebleven toestellen worden herschikt over de Thomas Cook Group in Londen.

Meer vluchten
Brussels Airlines zal vanaf het begin van de herfstvakantie de voornaamste vliegpartner worden van de touroperators van Thomas Cook België (Neckermann, Thomas Cook en Pegase). Dit partnerschap zal volgens de maatschappij leiden tot een ruimere keuze aan bestemmingen, vluchtfrequenties en afreisdagen voor beide partijen. Thomas Cook meldt dat het de intentie is om de komende drie jaar samen nieuwe langeafstandsvluchten aan te bieden naar vakantiebestemmingen in Noord-Amerika, de Caraïben, Afrika en Azië.

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button