fbpx
NL NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegvelden

Geld naar onderzoek remote tower Twente Airport

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu stelt 900.000 euro beschikbaar voor investeringen in Twente Airport. Het geld is bedoeld voor de ombouw van het vliegveld tot Technology Base Twente en onderzoek naar luchtvaartinnovaties. Dat blijkt donderdag uit een brief van Dijksma aan de Kamer.

Remote
Twente Airport wordt omgebouwd van militaire luchthaven tot civiele luchthaven, waar onder andere drones getest kunnen worden. Dit betekent dat er aanpassingen nodig zijn aan de taxibanen en hekwerken. In totaal is 750.000 euro bestemd voor dergelijke investeringen. De resterende 150.000 euro is voor onderzoek naar innovaties in de luchtvaart. Zo wordt bijvoorbeeld onderzocht hoe in de toekomst de luchtverkeersleiding op de kleine regioluchthavens eruitziet met een remote tower. Hiermee kunnen meerdere kleine vliegvelden vanuit één verkeerstoren bediend worden.

Staatssteun
“Deze investering is het resultaat van een intensieve lobby vanuit Technology Base Twente, provincie Overijssel en de gemeente Enschede,” aldus Eddy van Hijum, gedeputeerde van de Provincie Overijssel. Het ministerie stelt als voorwaarde dat de investeringen in lijn zijn met de regels die gelden voor de staatssteun.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button