NieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessionalVliegvelden

‘Nieuwe Lelystad-routes desastreus voor General Aviation’

NACA, de belangenvereniging voor commerciële luchtvaartbedrijven, is niet blij met de aangepaste vliegroutes voor vliegveld Lelystad. De vereniging is “verbijsterd” hoe staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) tot de aangepaste vliegroutes is gekomen.

Aangepast
Dijksma maakte de aangepaste routes van en naar Lelystad Airport dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer bekend. Er zal vaak hoger worden gevlogen, zo schreef ze. Voor de parachutisten van Teuge is geen oplossing gevonden. Voor het zweefvliegen op Lemelerveld ontstaat wel ruimte voor behoud van een groot deel van de activiteiten, omdat het hiervoor beschikbare luchtruim omhoog gaat van 3000 naar 4500 voet.

Analyse
Volgens NACA hebben de genomen conclusies gevolgen voor de General Aviation in Nederland, in het bijzonder op vliegveld Teuge en vliegveld Lelystad. NACA hecht grote waarde aan Teuge, dat met het verlies van het paracentrum veel minder kans heeft om voort te bestaan. Volgens NACA is er geen analyse toegevoegd ter onderbouwing van de zogenoemde B++ route. “Het niet meenemen van deze alternatieve route geeft duidelijk aan dat er politieke krachten aan de gekozen koers ten grondslag liggen.”

Gesprek
De belangenvereniging heeft Dijksma gevraagd om op korte termijn in gesprek te gaan. NACA wil ook weten hoe de staatssecretaris de verplaatsing van bedrijven van Lelystad naar Teuge wil accommoderen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close