fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Volgende week duidelijkheid over lot airberlin

Airberlin hoopt volgende week duidelijkheid te hebben over een mogelijke verkoop aan één of meerdere partijen. Dat zegt de curator die de verkoop begeleidt.

Knoop
De onderhandelingen lopen nog. Er wordt vooral ingezet op het behoud van zoveel mogelijk banen. Uiterlijk aanstaande vrijdag moeten biedingen van investeerders binnen zijn. Vervolgens is het de bedoeling op 21 september een knoop door te hakken.

Miljoen verlies
Airberlin komt door de vele ziekmeldingen door piloten verder in de problemen. Dinsdag meldden 200 van de 1.500 zich op het laatste moment ziek. Airberlin zegt in een verklaring diep teleurgesteld te zijn. Volgens het management kostte deze actie van de piloten de maatschappij miljoenen euro’s. Ongeveer 100 van de 750 vluchten werden geannuleerd. “Het is essentieel dat de operatie zo soepel mogelijk blijft doorlopen”, aldus de ceo. “Dat is de enige manier zoveel mogelijk banen veilig te stellen.”

Afgrond
Ook gister zouden weer piloten zich ziek hebben gemeld. In een interne brief in handen van Aviation24 staat dat er 149 ziekmeldingen zijn. “Door dit operationele drama komen snel dichterbij de afgrond”, stelt de ceo in zijn brief van woensdag.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button