fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Embraer overweegt bouw nieuwe turboprop

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer keert mogelijk terug in de bouw van de turboprops. Het bedrijf overweegt om een nieuw toestel te ontwikkelen, melden diverse media.

De markt voor turboprops wordt nu gedomineerd door het Frans-Italiaanse ATR en het Canadese Bombardier. Embraer was ook op die markt actief, met de Embraer E110 en E120. In de jaren ’90 van de vorige eeuw verlegde de Braziliaanse bouwer de focus naar de regional jets met straalmotoren.

Vernieuwing
John Slattery, directeur Commercial aviation, stelt tegenover the Wall Street Journal dat de huidige turboprops ‘decennia oud’ zijn en dat dat gegeven ruimte biedt voor nieuwe toestellen met een vernieuwde romp en nieuwe motoren.

E2-jets
Slattery benadrukt tegenover FlightGlobal dat er nog geen besluit is genomen over de grootte van een nieuw toestel. Ook wil Embraer wachten tot de E2-jets in commerciƫle dienst vliegen. De entry-into-service van de toestellen moet voor 2022 een feit zijn.

Gesprekken
De afgelopen periode sprak Embraer met een antal luchtvaartmaatschappijen om te ontdekken wat die carriers van een terugkeer van Embraer zouden vinden. “Ze willen competitie en zien het als een merk dat binnenkomt op een markt waar het van nature niet hoort. Alsof Ferrari zich op de SUV-markt begeeft”, aldus Slatter.

Beperkte ruimte
De CEO van ATR, Christian Scherer, laat in een reactie aan Reuters weten dat hij ‘beperkte ruimte’ ziet voor een derde turboprop-bouwer. In AziĆ« en Latijns-Amerika is veel vraag, terwijl de vraag in Amerika iets toeneemt.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button