fbpx
AirlinesKLMNL NieuwsOnderwerpenProfessional

KLM weer even met 747 naar Sint Maarten | Video

Voor het eerst in bijna een jaar landt zaterdag weer een Boeing 747 van KLM op Sint Maarten. Het toestel voert een extra vlucht uit vanaf Schiphol om hulpgoederen naar het eiland te brengen.

De 747 was op Sint Maarten jarenlang een vertrouwd gezicht. Sinds eind oktober 2016 zet KLM het toestel niet meer in op de normale lijnvluchten naar het eiland.

Hulpgoederen
Het toestel dat zaterdag landt, komt vanaf CuraƧao en is geladen met hulpgoederen en personeel om Sint Maarten te helpen. Na orkaan Irma zette KLM al een extra vrachtvliegtuig in om hulpgoederen richting Sint Maarten te vervoeren. Doordat de landingsbaan van het vliegveld zwaar beschadigd raakte, worden de goederen aangevoerd via CuraƧao.

Evacueren
De Boeing 747 Combi vliegt zaterdag en zondag een aantal keren van Sint Maarten naar Aruba om mensen te evacueren. Het gaat onder andere om ensen die hulp nodig hebben, toeristen en andere mensen die niet op Sint Maarten wonen. Dinsdagochtend keert het vliegtuig weer terug op Schiphol.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button