AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerp

Toestel Ryanair verliest neuswiel bij take-off

Een Boeing 737-800 van Ryanair is vrijdag op Londen Stansted één van de neuswielen verloren. Dit gebeurde bij de take-off van het toestel, melden diverse media.

Het toestel voerde een vlucht uit van Stansted naar Kopenhagen en steeg iets na 9.00 uur Nederlandse tijd op vanaf de luchthaven. Door nog onbekende oorzaak raakte bij de start één van de twee neuswielen van de 737 los. Volgens FlightGlobal is het neuswiel gevonden in de buurt van de landingsbaan.

East Midlands
Uit data van Flightradar24 blijkt dat het vliegtuig enkele minuten na de take-off rond 9.15 uur op 17.000 ft in een holding pattern ging, om sneller kerosine te verbranden. De piloten zetten daarna koers naar East Midlands en landden daar rond 10.15 uur.

Vervangend toestel
Een woordvoerster van Ryanair bevestigt tegenover de Nottingham Post dat het toestel een neuswiel verloor, maar dat het toestel veilig in East Midlands landde. De passagiers worden volgens de zegsvrouw met een vervangend toestel naar Kopenhagen gevlogen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close