Frequente reizigerOnderwerpVliegvelden

Vluchten geschrapt door brandstoftekort Nieuw-Zeeland

Op de luchthaven van Auckland in Nieuw-Zeeland zijn de afgelopen 24 uur meer dan twintig vluchten geannuleerd als gevolg van een tekort aan kerosine, meldt Reuters. Er worden nog meer verstoringen verwacht de komende tijd.

Lek
Het tekort is ontstaan door een lek in de pijplijn die de luchthaven van brandstof voorziet. De leiding is nu afgesloten voor reparatie. De olie komt van de enige raffinaderij in Nieuw-Zeeland. Het kan volgens lokale media nog wel tien tot vijftien dagen duren voordat de leiding operationeel is.

Extra
Normaliter is de pijpleiding de enige oliebron voor de luchthaven van Auckland. Luchtvaartmaatschappijen zijn opgeroepen om gebruik te maken van alternatieven, zoals het meenemen van extra brandstof voor de terugvlucht of het maken van een tussenstop voor of na vertrek vanuit Auckland.

Air New Zealand heeft een aantal vluchten geschrapt en plant voor de long-haul vluchten van en naar Noord-Amerika en Azië een tussenstop.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button