fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

American buigt zich opnieuw over A350

Na tweemaal uitstel buigt American Airlines zich opnieuw over de A350-order bij Airbus. De maatschappij is volgens Bloomberg in gesprek met de vliegtuigfabrikant over de bestelling, die ooit door US Airways was geplaatst. US Airways is later opgegaan in American. Meerdere opties worden tegen het licht gehouden.

Opties
Een van de mogelijkheden is het definitief maken van de order tot een overeenkomst. Ook is een optie het aanpassen van de bestelling tot kleinere vliegtuigen, zoals de Airbus A330. Daarnaast kan de order opnieuw op de lange baan worden geschoven, of geannuleerd. American heeft op dit moment een vloot van 24 A330’s.

Klein
American-CEO Robert Isom noemt het een probleem dat er door de komst van de A350 een te kleine vloot van het nieuwe type ontstaat, binnen de gehele American-vloot. “Ik hou niet van kleine vloten binnen een maatschappij van ons formaat.” Isom heeft de piloten van American op de hoogte gebracht van de kwestie.

Uitstel
In juli 2016 werd de bestelling voor het eerst uitgesteld, toen met 26 maanden tot 2018. In april dit jaar werd het opnieuw vooruit geschoven, met 24 maanden tot 2020. Ook andere maatschappijen in de Verenigde Staten stelden de levering van de A350 uit, zoals Delta en United. Delta heeft inmiddels de eerste toestellen in gebruik. Airbus heeft moeite om de populariteit van het type in de VS te vergroten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button