fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessional

Budgetmaatschappijen steeds belangrijker

Budgetmaatschappijen spelen een steeds belangrijker rol binnen de luchtvaartsector. Zo’n 37 procent van de passagiers vloog in het tweede kwartaal met een budgetmaatschappij. In 2010 was dat nog 28 procent. Dat blijkt uit de Kwartaalmonitor luchtvaart van het CBS.

Verdubbeling
Vergeleken met het tweede kwartaal van zeven jaar geleden is het aantal passagiers dat met een prijsvechter vliegt verdubbeld. Waar er in 2010 3,4 miljoen passagiers voor een budgetmaatschappij kozen, waren dat erin 2017 7,5 miljoen.

Totaal
Het totaal aantal passagiers steeg met 10,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Bijna 20,4 miljoen passagiers reisden via Schiphol en de vier regionale luchthavens van en naar Nederland.

Populair
Ruim 1,9 miljoen reizigers reisden met een prijsvechter van of naar Spanje. 1,1 miljoen passagiers vlogen van en naar het Verenigd Koninkrijk. Amsterdam – Barcelona was het meest populair, gevolgd door Amsterdam – Dublin.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button