fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Zomerrecord airBaltic

De Letse maatschappij airbaltic verwelkomde deze zomer een record aantal passagiers ten opzichte van een jaar geleden.

Record
Voor de derde maand op rij zag airBaltic meer passagiers dan een jaar ervoor. In augustus 2017 verwelkomde de maatschappij 386.597 passagiers. Dat is 21 procent meer dan een jaar geleden in dezelfde periode. In de eerste acht maanden van 2017 vervoerde de maatschappij 2.345.371 passagiers. De maatschappij wil in 2021 4,2 miljoen passagiers vervoeren.

Succes
“We hebben zeer sterke en succesvolle zomer maanden gezien. Met een grotere vloot hebben we 16 procent meer vluchten uitgevoerd. Normaal wordt de load factor kleiner als er meer vluchten worden uitgevoerd, maar we hebben beiden kunnen verhogen. Onze load factor in juli en augustus was het hoogste in onze geschiedenis”, aldus Martin Gauss, CEO van airBaltic. Onlangs bestelde airBaltic twintig CS300’s.

Vluchten
De maatschappij voerde in augustus 4799 vluchten uit, dat is 15 procent meer dan augustus 2016. Tijdens de eerste 8 maanden van 2017 voerde de maatschappij 33059 vluchten uit.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button