fbpx
OnderwerpenVeiligheid

EASA past informatie over conflictzones aan

De EASA (European Aviation Safety Agency) heeft nieuw advies voor luchtverkeer boven Noord-Korea uitgevaardigd. Het gaat over het gebied boven het land op alle hoogtes.

Gevaar
Volgens de organisatie moeten alle luchtvaartmaatschappijen rekening houden met eventuele gevaren in het Noord-Koreaanse luchtruim. In de aangepaste versie van de ‘Conflict Zone Information Bulletin’ wijst de EASA op het volgende:
“Gevaarlijke situatie in Noord-Korea. Potentieel risico voor luchtverkeer boven Noord-Korea, Pyongyang  en de Japanse Zee. Omdat er wordt doorgegaan met onaangekondigde testen van langeafstandsraketten moeten luchtvaartmaatschappijen deze informatie meenemen in hun risicoanalyse en routeplanning”.

KLM en Air France vliegen al met een grote boog om Noord-Korea heen. Het advies van de EASA is geldig tot 19 maart 2018.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button