fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Geen verbindende vluchten tussen Ryanair en Norwegian

Ryanair en Norwegian trokken maandag de stekker uit de lopende gesprekken over een potentiële samenwerking. Beide maatschappijen werden het niet eens over nieuwe vluchtverbindingen bevestigt een woordvoerder van Ryanair aan Up in the Sky naar aanleiding van berichtgeving op Reuters.

Samenwerking
Afgelopen tijd spraken beide prijsvechters nog over een eventuele samenwerking om via één ticket een vlucht te boeken met zowel Ryanair als Norwegian. De reiziger kan dan zelf zijn overstap regelen tussen beide luchtvaartmaatschappijen. De collaboratie gaat niet door omdat O’Leary zijn bedenkingen had bij de financiële situatie van Norwegian.
O’Leary: “Op dit moment, gezien onze bedenkingen over de financiële levensvatbaarheid van Norwegian, hebben we een einde gemaakt aan de gesprekken met Norwegian”. Zijn uitspraak wordt door Norwegian afgedaan als: “niet gebaseerd op waarheid”.

Easyjet
De Scandinavische maatschappij is recent een soortgelijke samenwerking met Easyjet aangegaan om passagiers makkelijke overstappen aan te bieden naar Noord- en Zuid-Amerika en het verre oosten. Een soortgelijke samenwerking met Ryanair zat in de pijpleiding maar is door O’Learys wantrouwen stuk gelopen. Ryanair focust zich nu op gesprekken met Air Lingus. Met Air Europa heeft Ryanair al een overeenkomst om lange afstandsvluchten aan te bieden vanaf Madrid.

Gekibbel
Sinds Easyjet en Norwegian hun samenwerking bekend hebben gemaakt loopt het niet lekker tussen Ryanair en Norwegian. O’Leary zei dat hij niet gelooft dat Norwegian de winter overleeft. Norwegian op haar beurt vertelt dat piloten Ryanair verruilen voor Norwegian.

Uitbreiding
Norwegian heeft een ambitieus uitbreidingsplan om meer dan 200 nieuwe zuinige vliegtuigen te kopen. Investeerders maken zich zorgen dat meer passagiers op meer vluchten de kosten snel de hoogte in stuwen zonder hogere inkomsten te genereren.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button