Naast het nieuwsOpmerkelijk

‘Optisch bedrog zorgt voor verwarring Heathrow’

Vlak voor luchthaven Heathrow zijn twee passagiersvliegtuigen vlak over elkaar heen gevlogen. Een ooggetuige maakte een foto waarop het lijkt alsof de toestellen elkaar bijna raken. Dat schrijft Daily Mail.

Foto
De 70-jarige Chris Hine zat in zijn tuin toen hij de twee vliegtuigen zag. “Deze twee vliegtuigen trokken mijn aandacht, want ze vlogen vlak bij elkaar, dichter dan normaal. Na een rondje draaien leek het net of ze letterlijk op elkaar stonden”, vertelt Hine. Hij pakte zijn camera en maakte een foto.

Optisch
Het gaat om een A340 van Virgin Atlantic en een B787 van British Airways. Volgens luchtvaartadviseur John Hutchinson gaat het om optisch bedrog: “Hoewel het lijkt alsof ze extreem dicht over elkaar heen vliegen, zit er nog ruim 300 meter tussen de twee toestellen. Het is onwaarschijnlijk dat er gevaar voor een botsing was.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close