Naast het nieuwsOpmerkelijk

‘Optisch bedrog zorgt voor verwarring Heathrow’

Vlak voor luchthaven Heathrow zijn twee passagiersvliegtuigen vlak over elkaar heen gevlogen. Een ooggetuige maakte een foto waarop het lijkt alsof de toestellen elkaar bijna raken. Dat schrijft Daily Mail.

Foto
De 70-jarige Chris Hine zat in zijn tuin toen hij de twee vliegtuigen zag. “Deze twee vliegtuigen trokken mijn aandacht, want ze vlogen vlak bij elkaar, dichter dan normaal. Na een rondje draaien leek het net of ze letterlijk op elkaar stonden”, vertelt Hine. Hij pakte zijn camera en maakte een foto.

Optisch
Het gaat om een A340 van Virgin Atlantic en een B787 van British Airways. Volgens luchtvaartadviseur John Hutchinson gaat het om optisch bedrog: “Hoewel het lijkt alsof ze extreem dicht over elkaar heen vliegen, zit er nog ruim 300 meter tussen de twee toestellen. Het is onwaarschijnlijk dat er gevaar voor een botsing was.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button