fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpen

Nieuwe bestellingen voor Comac’s C919

De Chinese vliegtuig fabrikant Comac heeft 130 nieuwe bestellingen en opties ontvangen voor de C919. De Agricultural Bank of China Financial Leasing en China Nuclear Construction Finance Leasing plaatsten de bestellingen voor de toestellen die plaats bieden aan 168 passagiers, meldt de website airwise.com.

Bestelling
De Agricultural Bank of China Financial Leasing plaatst een bestelling voor 20 extra toestellen bovenop een eerdere bestelling en neemt een optie op nog 10 vliegtuigen. China Nuclear Construction Finance Leasing vraagt ook om twintig toestellen en neemt een optie op nog eens twintig vliegtuigen. Hiermee komt het totaal van de bestellingen, inclusief opties, aan het adres van Comac op 730 toestellen te liggen voor 27, nagenoeg Chinese, partijen.

Problemen
Eerder berichtte Up in the Sky al dat de productie van de C919 geplaagd wordt door problemen. In mei 2017 had het toestel een eerste testvlucht, drie jaar later dan gepland. Het ziet er naar uit dat het nog eens twee jaar zal duren voordat het toestel voldoet aan de Chinese certificaten. Amerikaanse en Europese goedkeuring voor de C919 kan nog een jaar extra duren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button