AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol

Air Transat vaker met grotere toestellen naar Amsterdam

De Canadese luchtvaartmaatschappij Air Transat komt komend zomerseizoen vaker naar Amsterdam. Naast extra vluchten neemt het aantal zitplaatsen ook toe door de inzet van grotere vliegtuigen. Dat maakte de maatschappij bekend in het nieuwe trans-Atlantische vluchtschema voor 2018.A330
Air Transat vliegt komend seizoen net als afgelopen zomer rechtstreeks naar Toronto, Calgary en Vancouver. Er komen drie extra vluchten per week en de Airbus A330-200 wordt ingezet op alle routes. Dit jaar werd een deel van de vluchten nog uitgevoerd met A310’s. De A330’s bieden met 345 stoelen plaats aan 95 extra passagiers ten opzichte van de A310’s. Volgens Air Transat is er een grotere vervoersvraag. Na de zomer verschijnt de A310 nog wel een aantal keer op Schiphol.

Vluchtschema
Het vluchtschema bestaat uit vier directe vluchten per week van Amsterdam naar Toronto, op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Amsterdam – Vancouver wordt drie keer per week aangeboden, op dinsdag (met tussenstop in Calgary), zaterdag en zondag. Voor reizigers via Toronto is er vier keer per week een directe doorverbinding naar Calgary beschikbaar. Iedere dinsdag is er een directe vlucht naar Calgary. Het zomerseizoen start op 3 mei 2018.

Op termijn vervangt Air Transat alle A310’s voor nieuwe tien long-range-A321’s. In 2019 begint de uitfasering van de A310’s.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.