fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpen

JAL koopt meer Dreamliners voor korte afstand

Japan Airlines (JAL) breidt haar Dreamliner-vloot verder uit. De maatschappij maakte vandaag bekend vier extra 787-8’s aan te schaffen voor inzet in het binnenlandse netwerk.

900 miljoen
De order is 900 miljoen dollar waard op basis van de catalogusprijzen, maar het is gebruikelijk dat vliegtuigfabrikanten forse kortingen geven. JAL heeft nu 34 Dreamliners, dat worden er in totaal 49.

Stil
De Japanse maatschappij gaat de vier extra 787’s inzetten op binnenlandse vluchten en vindt het daarom belangrijk dat ze erg stil zijn. President Yoshiharu Ueki spreekt over “de superieure geluidsprestaties van de Boeing 787.”

Grote toestellen
In tegenstelling tot in Europa, is het in Japan en de rest van Oost-Azië gebruikelijk om grote toestellen te gebruiken voor korte vluchten. Dat komt mede door de hoge bevolkingsdichtheid en een gebrek aan voldoende luchthavens.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button