AirlinesIndustrieOnderwerpProfessional

Lufthansa ziet af van langeafstandsvloot airberlin

Lufthansa is niet langer geïnteresseerd in de long-haul vloot van het failliete airberlin, dat zei topman Carsten Spohr volgens Duitse media. In eerste instantie leek het erop dat de Duitse nationale maatschappij de intercontinentale activiteiten van zou overnemen. Lufthansa doet alleen nog mee aan de bieding op medium-haul toestellen, zoals de Airbus A320.Middellang
Lufthansa plaatste een bod op 78 vliegtuigen van airberlin, allen voor de middellange afstanden. 38 toestellen hiervan worden al geleased door Lufthansa, de overige 20 tot 40 zijn nog in gebruik bij airberlin, dat op een overbruggingskrediet opereert. In totaal bestaat de vloot van airberlin uit 132 toestellen.

De overname van het medium-haul deel van airberlin houdt verder in dat er 3.000 arbeidsplaatsen zijn gered. De banen worden binnen de Lufthansa Group ondergebracht bij Eurowings. “We denken dat we tot circa 3.000 nieuwe medewerkers kunnen begroeten.”

Toekomst
Donderdag moet meer bekend worden over de toekomst van airberlin. De schuldeisers gaan om de tafel om de verkoop van de maatschappij te bespreken. Vorige week werd bekend dat zes maatschappijen bieden op onderdelen van airberlin. Onder meer easyJet, NIKI en IAG hebben interesse. EasyJet zou geïnteresseerd zijn in de korte vluchten. De definitieve beslissing wordt verwacht op 25 september, na een bijeenkomst van de raad van toezicht.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.