AirlinesOnderwerp

Toch geen Boeing 747-8’s voor Turkish Airlines

De Turkse krant Hürriyet meldde eerder deze maand dat Turkish Airlines aan het onderhandelen is met Boeing over de aanschaf van Boeing 747-8I’s, maar de bestuursvoorzitter van het bedrijf ontkent dat nu, zo meldt Ch-aviation.

Ilker Ayci zei deze week op een persconferentie dat Turkish meer geïnteresseerd is in de nieuwste generatie vliegtuigen, namelijk de Boeing 787 Dreamliner en de Airbus A350. Deze moeten de maatschappij in staat stellen om succesvol routes te openen naar bestemmingen als Sydney en Mexico City.

Tegenvaller
Dat Turkish geen Boeing 747-8’s wil hebben is een tegenvaller voor Boeing, maar geen verrassing. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant gaf in juni al aan geen toekomst meer te zien voor de passagiersversie van de Jumbojet. Het voorlopig laatste toestel werd in de zomer aan Korean Airlines geleverd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close