FinancieelOnderwerpProfessional

Delta wil belang in GOL vergroten

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines wil het netwerk van internationale partnerships vergroten. Daarom wil de maatschappij meer aandelen kopen van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL, zo stelt Delta topman Glen Hauenstein.

Delta is de afgelopen maanden al flink bezig geweest met het kopen van aandelen van luchtvaartmaatschappijen buiten de Verenigde Staten.

Samenwerking
Delta is de laatste maanden hard aan het werk om intercontinentale partnerships te verstevigen. Delta’s nieuwste ontwikkeling hierin is het kopen van extra aandelen in het Braziliaanse GOL. Door deze boodschap van Hauenstein afgelopen donderdag in de Atlanta Air club, is het marktaandeel van GOL met 5,2 procent gestegen naar 14.28 Amerikaanse dollar.

Percentage
De topman van Delta gaf geen tijdsindicatie aan wanneer zij de aandelen zouden overkopen. In een rapport van de “US Securities and Exchange Commission” van afgelopen februari staat te lezen dat Delta toen 9,5 procent van de aandelen van GOL in handen had.

Andere partnerships
Eerder deze maand keurden de aandeelhouders van Air France-KLM goed dat Delta een belang in het bedrijf zou krijgen en een zetel in de raad van bestuur. Delta heeft ook extra aandelen van het Mexicaanse Grupo Aeromexicó SAB gekocht en bezit nu 36,2 procent van het bedrijf. “Dit is het model dat we gebruiken, het opstellen van joint ventures om zo tot een bondgenootschap te komen. Naarmate de tijd vordert, kunnen we grotere aandelen krijgen binnen de bedrijven”, aldus Hauenstein.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close