AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Emirates met vierde A380 van Dubai naar Sydney

Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft plannen om vanaf 25 mei 2018 een vierde dagelijkse A380-vlucht tussen Dubai en Sydney toe te voegen aan de al bestaande vluchten. Door de inzet van de extra A380 komen er 6846 stoelen per week bij, meldt de website asiatraveltips.Connectie
Met deze nieuwe vlucht kunnen passagiers ’s middags vanuit Sydney vertrekken om de dag erna ‘s ochtends op een locatie in Europa te arriveren. Vanuit Europa kunnen reizigers ’s ochtends vertrekken om dan de volgende dag laat in de middag in Sydney te arriveren. Alle vluchten hebben een korte overstap in Dubai.
Met deze extra connectie speelt Emirates deels in op de nieuwe vluchtroute van Qantas tussen Sydney en Londen. Qantas vliegt vanaf eind maart 2018 niet meer via Dubai maar via Singapore.

Andere extra vluchten
Emirates heeft nog andere extra vluchten ingepland tussen Dubai en Australië. Zo vliegt er vanaf 1 december 2017 dagelijks een extra Boeing 777-200LR van en naar Dubai – Brisbane. Vanaf 25 mei 2018 zal er een derde dagelijkse vlucht aan het schema toegevoegd worden tussen Dubai en Melbourne. De huidige Boeing 777-300ER op deze vlucht wordt dan vervangen door een A380. De verandering van toestel zorgt ervoor dat alle vluchten tussen Dubai en Melbourne voortaan met een A380 uitgevoerd worden. De A380 biedt ruimte aan 399 passagiers in Economy, 76 in Business Class en 14 privé cabines in eerste klas.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.