fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Lufthansa en easyJet in laatste fase overname airberlin

Twee geïnteresseerde partijen gaan in gesprek met airberlin om de maatschappij over te nemen. Volgens persbureau Reuters gaat het om Lufthansa en easyJet, die allebei azen op het short-haul deel van de failliete Duitse carrier.

Donderdag kwamen de bewindvoerders van airberlin bijeen om de diverse overnameboden te bespreken. Onder andere Lufthansa, easyJet en Condor hebben interesse in delen van de maatschappij.

Afspraken
Na het overleg meldde de maatschappij dat er toestemming is om “één of meerdere afspraken te maken met één of meerdere bieders”. Twee bronnen dicht bij de onderhandelingen melden aan Reuters dat het gaat om de Duitse flagcarrier en de Britse low-cost carrier.

lease
Lufthansa least op dit moment al 38 toestellen van airberlin en wil die vliegtuigen graag definitief overnemen. Daarnaast mikt de maatschappij op nog eens twintig tot veertig extra toestellen, liet CEO Carsten Spohr eerder weten. De flagcarrier toonde in eerste instantie ook interesse in de long-haul vloot van airberlin, maar heeft daar inmiddels van afgezien.

Maintenance
De biedingstermijn voor de maintenance-unit is verlengd omdat de toekomst van die unit ook afhangt van hoe de overname van de vliegtuigen gaat. Partijen die de onderhoudsdivisie willen overnemen, moeten zich op vrijdag 6 oktober gemeld hebben.

Duidelijkheid
Maandag komt het bestuur weer bij elkaar en moet er meer duidelijkheid komen over welke maatschappijen airberlin overnemen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button