fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Turkish Airlines tekent voor 40 787’s

Turkish Airlines heeft bij Boeing een intentieovereenkomst getekend voor veertig 787-9’s. De verkoop van de Dreamliners kan Boeing ongeveer 11 miljard dollar opleveren, meldt de vliegtuigbouwer.

De Turkse flagcarrier kijkt al langere tijd naar nieuwe toestellen. Eerder deze week werd duidelijk dat de 747-8 geen optie is. Met de 787 hoopt Turkish beter te kunnen voldoen aan de vraag voor widebody’s op Istanbul Atatürk, aldus Ilker Aycl, bestuursvoorzitter van de maatschappij. “We willen onze vlootcapaciteit uitbreiden nu de republiek Turkije honderd jaar bestaat en onze passagiers nog beter bedienen.”

Bij Boeing is tevredenheid over de order. “Turkish Airlines is een betrouwbare partner en we waarderen hun vertrouwen in ons en in de 787”, stelt Kevin McAllister, CEO bij Boeing Commercial Airplanes.

Gemixte vloot
De vloot van Turkish Airlines bestaat uit een mix van Boeings en Airbussen. Voor de short-haul heeft de maatschappij onder andere 86 B737’s vliegen, voor de lange afstanden zijn er 33 777’s.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button