fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Boeing verwacht tien freighters voor Azië in 20 jaar

Zuidoost-Azië heeft de komende twintig jaar 4210 nieuwe vliegtuigen nodig. Dit voorspelt Boeing in de Southeast Asia Current Market Outlook (CMO). Hiermee is Zuidoost-Azië goed voor tien procent van de markt voor nieuwe vliegtuigen. De vliegtuigbouwer verwacht maar tien full freighters te verkopen.

Groei
Boeing baseert de cijfers op de grote groei van luchtvaartgebruikers in Zuidoost Azië. De regio verwacht een groei van jaarlijks 6,2 procent ten opzichte van de 4,7 procent groei wereldwijd. Volgens de presentatie is de grootste vraag naar narrowbody’s, zo’n 3200 stuks. Deze toestellen, zoals de Boeing 737, worden veel gebruikt door low-cost maatschappijen.

Widebody’s
Boeing ziet ook een groeiende vraag naar widebody’s. De bouwer deelt de widebody’s op in small en medium/large. Volgens Boeing zijn er 610 kleine widebody’s nodig en 320

Vrachtvliegtuigen
Wat opvalt is dat Boeing slechts tien vrachtvliegtuigen denkt te verkopen in Azië in de komende twintig jaar. Onder andere Singapore Airlines Cargo, Cathay Pacific en Nippon Cargo Airlines vliegen nu nog met full-freighters. De vraag naar nieuwe full-freighters loopt al jaren terug.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button