AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Emirates en American willen lagere Britse toeslag

Emirates en American Airlines steunen het voorstel van Heathrow Airport om de Britse luchtvaartbelasting te verlagen. Heathrow Airport stuurde eerder deze week dit voorstel naar minister van financiën Phillip Hammond, zo meldt de website Business Traveller.

Campagne
Beide maatschappijen steunen hiermee de “A fair tax on flying” campagne. Deze campagne is opgezet door verschillende Britse organisaties zoals reisorganisatie ABTA, de Airport Operator’s Association en de Britse airlines. Het doel is om de toeslag op tickets omlaag te krijgen.

75 pond
Passagiers die op long-haul vluchten in de economy class vliegen vanuit het Verenigd Koninkrijk, betalen 75 pond als toeslag op hun ticket, terwijl reizigers in de duurdere klassen het dubbele bedrag kwijt zijn. In de Verenigde Staten is de toeslag 25 pond, in de Verenigde Arabische Emiraten nog geen 6 pond.

Grote maatschappijen
De steun van beide luchtvaartmaatschappijen is niet vreemd. Emirates vliegt dagelijks met tien A380’s van Dubai naar Londen en American Airlines is de grootste buitenlandse maatschappij op Heathrow. Ook op andere luchthavens in het Verenigd Koninkrijk zijn de maatschappijen te vinden.

Emirates
Sir Tim Clark, president van Emirates zegt in een statement dat het verlagen van de belasting “voordelen voor de consumenten oplevert, vrije tijd- en zakelijke vluchten stimuleert en een sterk signaal stuurt dat het VK serieus is over het bouwen van een nog sterkere internationale lucht en handel connecties in een wereld na Brexit”.

American Airlines
Rhett Workman, de algemeen directeur van American Airlines op Heathrow steunt Emirates hierin. Workman: “Post-Brexit Brittannië moet weer open zijn voor werk.  We verzoeken daarom de regering van het Verenigd Koninkrijk om dit duidelijk te maken door een verlaging van de luchtvaartbelasting te overwegen.

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button