MilitairNaast het nieuwsNieuwsProfessional

KC-46 tests in oktober om problemen op te lossen

Een deel van de problemen met de KC-46 tanker wordt in oktober opgelost. Dat zegt de Amerikaanse luchtmacht in een verklaring.

Testen
Eerder deze week ontdekte de Amerikaanse luchtmacht drie grote problemen tijdens de testen met de tanker van Boeing. In oktober en november zal de luchtmacht testen uitvoeren om tot een oplossing te komen voor de technische mankementen.

Oplossing
Donna Shipton, Air Force Porgram Executive Officer voor Tankers, zegt dat in de komende maand een oplossing wordt gezocht voor de twee grootste problemen. Eén probleem is theoretisch, zegt Shipton. Er zijn namelijk zorgen over de high frequency radio, die ineens aan zou kunnen gaan tijdens het tanken, iets wat niet mag gebeuren.

Problemen
Een ander probleem deed zich voor tijdens de grondtesten, namelijk dat er nog brandstof uit komt na het tanken. Daarnaast werkt de detectie van het vliegtuig niet altijd goed.

Vertraging
Het KC-46 project wordt steeds uitgesteld. Het militaire tanktoestel had eigenlijk al moeten vliegen, maar de productie loopt achter op schema. Het vliegtuig maakte in 2015 de eerste vlucht en ging daarna de testfase in. De eerste levering stond gepland voor deze maand, maar dat wordt waarschijnlijk 2018.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button