fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Norwegian UK mag naar VS vliegen

Norwegian UK heeft toestemming gekregen van het Amerikaanse Ministerie van Transport om vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten uit te voeren.

Long-haul
De dochtermaatschappij werd in 2015 opgericht. Norwegian wil hiermee inzetten op de long-haul markt. Eerder maakte de maatschappij al bekend naar Singapore te gaan vliegen vanaf september 2017. Een half jaar later begint Norwegian met vluchten naar Argentinië.

Deur
“Dit is geweldig nieuws voor Norwegian en haar passagiers aan beide kanten van de Atlantische Oceaan”, vertelt Bjorn Kjos, CEO van Norwegian. “Onze dochtermaatschappij heeft de deur al geopend naar nieuwe markten, waarvan de Verenigde Staten het laatste puzzelstukje zijn.”

Bezwaar
De foreign air carrier permit werd eerst nog afgewezen door de Amerikaanse regering. Ook kwam er veel bezwaar van vakbonden en maatschappijen uit de VS en uit Europa. Zij zijn bang dat de markt verziekt wordt door Norwegian met te lage prijzen en oneerlijke arbeidsvoorwaarden. De dochter staat geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk en hoeft zich daarmee niet aan de strengere Noorse arbeidsregels te houden.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button