AirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerp

KLM opent derde route naar Brazilië

Na Sao Paulo en Rio de Janeiro voegt KLM nu een derde Braziliaanse bestemming aan haar netwerk toe: Fortaleza. De maatschappij vliegt met ingang van mei volgend jaar naar de strandbestemming.

De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A330-200 die plaats biedt aan 268 passagiers, waarvan 18 in businessclass. Vanaf mei zijn er twee vluchten per week (op donderdag en zaterdag), in juli komt daar een derde bij op maandag.

Vlucht KL707 vertrekt van Amsterdam-Schiphol om 12:50 en arriveert om 17:20 in Fortaleza. De terugvlucht, KL708, vertrekt van Fortaleza om 19:50 en komt op Amsterdam-Schiphol aan om 10:00 de volgende dag.

Hub
Ook Air France-dochter Joon zal vanaf volgend jaar naar deze Braziliaanse stad vliegen. AF-KLM en partner GOL zullen daar namelijk een nieuwe hub realiseren waar in eerste instantie doorverbindingen naar Salvador, Recife, Natal, Belém, Manaus, en Brasilia worden aangeboden. Later moeten dat er nog meer worden.

Elbers
KLM-topman Pieter Elbers zegt het volgende over de uitbreiding: Brazilië is een belangrijke focusmarkt voor KLM. Met Fortaleza als derde Braziliaanse KLM-bestemming ontstaan nieuwe vliegverbindingen met grote steden in het noorden en noordoosten van Brazilië. Door de samenwerking met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL, wordt een nieuwe strategische hub gerealiseerd die Amsterdam en Zuid-Amerika stevig verbindt.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button