fbpx
Frequente reizigersNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Vluchten Nieuw-Zeeland weer op gang na brandstoftekort

De kapotte pijpleiding die ervoor zorgde dat de grootste luchthaven van Nieuw-Zeeland geen brandstof meer had, is zondag gemaakt. De vluchten komen weer op gang. Dat melden verschillende lokale media.

Tekort
Hiermee komt een einde aan de periode van 10 dagen brandstoftekort. Ongeveer 140 vluchten hadden vertraging of werden geannuleerd.

Leger
Op 14 september ontstond er een lek in de pijplijn die de luchthaven van brandstof voorziet. De olie komt van de enige raffinaderij in Nieuw-Zeeland. Het leger werd ingeschakeld om met militaire hulpmiddelen de luchthaven van brandstof te voorzien.

Besparen
Medewerkers uit de publieke sector werd gevraagd om niet-essentiële vluchten van en naar Auckland te annuleren om brandstof te besparen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button