fbpx
ProfessionalVliegvelden

Berlijn stemt voor behoud Tegel

Het referendum in Berlijn laat zien dat een meerderheid van de Berlijners het vliegveld Tegel open wil houden. Dit levert een probleem voor de regering op, die Tegel wil sluiten.

Vóór
Het historische vliegveld blijft open, ook na de opening van het nieuwe Berlijn Brandenburg. Tenminste, als het aan de kiezer ligt. 56 procent stemde zondag vóór het behoud in een niet-bindend referendum.

Moeilijk
De regering was van plan het oude vliegveld te sluiten zes maanden na opening van het nieuwe BER. De burgemeester noemde de uitslag in een reactie al een “hele moeilijke situatie”. Hij zegt in gesprek te moeten met de eigenaren over de aanpak die “zowel financieel als wettelijk moeilijk zal zijn.”

Tegenslagen
Brandenburg Airport is voorlopig nog niet open. Het nieuwe vliegveld wordt geplaagd door een serie tegenslagen. Er is nog geen officiële openingsdatum. Tegel is in 1948 in 90 dagen gebouwd als onderdeel van de Berlin Airlift, om de blokkade van de Sovjet-Unie te omzeilen. Het lag in de toenmalige Franse sector. Het bekendste vliegveld van de Berlin Airlift is Tempelhof, wat in de Amerikaanse sector lag. Dit vliegveld is gesloten en als park te bezoeken. Ook worden er rondleidingen gegeven.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button