fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Qatar Airways neemt extra 777’s en 747’s af bij Boeing

Qatar Airways heeft nog eens vier 777-300ER’s en twee B747-8F’s besteld. Dit werd bekend gemaakt tijdens de levering van de eerste 747-8F voor Qatar.

Geheim
De bestellingen stonden al op Boeings verkooplijstje, maar de koper werd nog geheim gehouden. De topmannen van beide partijen waren aanwezig om de bestelling aan te kondigen. Volgens Qatar topman Al Baker laat deze bestelling zien hoeveel vertrouwen zijn maatschappij in Boeing heeft.

Freighter
De nu geleverde 747-8F is de eerste van het type die in de vrachtvloot van Qatar wordt opgenomen. In november volgt de tweede. Qatar Cargo vliegt met een vloot van twintig toestellen. Volgens Boeing ceo Kevin McAllister laat de nieuwe bestelling zien dat er een groeiende vraag naar vrachttoestellen is. In een 747-8 gaat 16 procent meer vracht dan in een 747-400.

Long-haul
Qatar Airways vliegt met bijna 100 Boeing widebody toestellen en heeft er meer dan 100 in bestelling staan. Het was de eerste klant voor de nieuwe 777X. De maatschappij koopt niet alleen bij Boeing, ook Airbus kan waarschijnlijk een bestelling tegemoet zien.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button