Flight ReviewFrequente reizigerNieuwsReviewTravelVideo

Flight Review: Ryanair 737 Sky Interior AMS-DUB | Video

Ryanair 737-800 Sky Interior
FR 3101 | 10-08-2017
EI-FZE
Waardering*:Over
Ryanair vliegt vier keer per dag op en neer tussen Schiphol en Dublin. De budgetmaatschappij heeft vanaf Amsterdam ook een route naar Malaga, verder zijn er op het moment van deze flight review geen routes vanaf Schiphol. Ryanair heeft uitsluitend 737-800’s in de vloot (en één -700). Up in the Sky kocht een ticket voor een vlucht naar Dublin in augustus 2017.

Sky Interior
De nieuwe toestellen van Ryanair zijn minder schreeuwerig-geel dan de oude. Als je van voor naar achter kijkt zie je bijna geen geel meer, andersom is er wel nog redelijk wat geel te zien. Tevens zijn de Boeings uitgerust met het Sky Interior. Met name de verlichting van het plafond is een opvallende feature. Tijdens de vlucht zijn er verschillende kleuren. Wat hardere kleuren tijdens take-off en tijdens cruise was er juist wat rustgevender groenig licht.

Stoel
De Zodiac Z110i stoel heeft tot 31 inch pitch. Dit komt mede door het ontbreken van de stoel opbergvakken. Waar wij zaten was een gewone stoel op rij 25. De beenruimte was prima voor een Europese vlucht.

In-flight
Uiteraard was eten of drinken niet bij de prijs inbegrepen. De crew kwam langs met menu’s. Uiteraard gaat alles tegen betaling. Eerst werd gevraagd of passagiers warme producten wilden, omdat er tijd overheen gaat dit op te warmen. Daarna konden ook dranken en koud eten worden besteld. De cabin crew was niet opdringerig dit aan de man te brengen.

Boarding
De low-cost pier waar ook dit toestel stond, biedt de mogelijkheid om het vliegtuig van twee ingangen te voorzien. Daardoor ging het boarden lekker snel. De meeste passagiers willen voorin instappen. Wij zaten achterin, wat dus sneller ging. Je betaalt meer als je op een rij voorin het toestel wil zitten, maar dat is nergens voor nodig. Ook op Dublin ging het uitstappen via twee een voor- en een achteruitgang. Op beide luchthavens werd niet van een aerobridge gebruik gemaakt, maar van de trap.

Handbagage
De grondstewards hadden bij voorbaat al veel trolleys ‘uit de rij gepikt’. Deze gingen alsnog (en gratis) het bagageruim in. Er stond bij vertrek een rij van tientallen trolleys klaar. Doordat vele trolleys niet in de bagagevakken hoefden te worden gepropt, ging het boarden relatief snel. Nadeel is natuurlijk wel bij aankomst het wachten bij de band. Op de terugweg gingen wederom de trolleys in het ruim.

*Sterren worden uitgedeeld door de maatschappijen te vergelijken binnen de eigen categorie. Een business class vlucht kan dus net zoveel sterren hebben als een LCC-vlucht.

Video

Tags

Gerelateerde artikelen