fbpx
Naast het nieuwsProfessional

Fortaleza wordt hub voor Gol en Air France-KLM

Op dezelfde dag kondigden Air France en KLM een route naar Fortaleza, Brazilië aan. Ook de grootste Braziliaanse maatschappij en AFKL-partner Gol breidt uit; dat is geen toeval natuurlijk.

Plus 35%
Vanaf mei 2018 zal Gol het aantal stoelen van en naar Fortaleza met 35 procent verhogen. De hoofdstad van provincie Ceará moet een nieuwe internationale hub worden met 51 vluchten per dag naar tien bestemmingen. De hub op Fortaleza is vooral bedoeld voor reizigers die werk en vakantie combineren.

Golven
De Gol-vluchten worden in twee ‘golven’ aangeboden. ‘s Ochtends komen en vertrekken er veel vluchten. De tweede golf voltrekt zich in de middag. De tijden zijn afgestemd op de tijden van de Air France (Joon) en KLM vluchten.

Strategie
Met de nieuwe hub op Fortaleza kan Air France-KLM de Braziliaanse markt verder ontwikkelen, volgens Gol. AFKL-topman Janaillac zegt erover: “Met de nieuwe vluchten van beide maatschappijen bevestigen we onze positie van marktleider op de lokale markt. Onze klanten krijgen een makkelijkere reis. Dit project is mogelijk dankzij de sterke partnerschap met Gol.”

Delta
Delta is aandeelhouder in Gol en wordt dat in Air France-KLM. De Amerikaanse maatschappij vliegt nog niet op Fortaleza. Onlangs zei één van de Delta topmannen een groter aandeel in Gol te willen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button