fbpx
NL NieuwsOnderwerpen

Groningen Airport Eelde krijgt zonnepark

Groenleven, een bedrijf in groene energie, heeft goedkeuring gekregen voor de bouw van een zonnepark op de luchthaven in Groningen. Naar verwachting beginnen medio 2018 de werkzaamheden, meldt de luchthaven.

Groene stroom
Met een totale oppervlakte van ruim twintig hectare wordt het zonnepark aangelegd in de driehoek tussen de taxi- start- en landingsbaan. De opbrengst van de zonnepanelen zorgt voor twintig Megawatt, waardoor 5500 huishoudens van energie worden voorzien. Doordat de subsidie ‘Stimulering Duurzame Energie’ is verleend aan GroenLeven kan de bouw halverwege 2018 beginnen. Het bedrijf en de luchthaven starten nu met de voorbereidingen van het project.

Toekomst
De aanleg van het zonnepark op het middenterrein is de eerste fase van een Energielandgoed. Op termijn wordt gekeken naar een uitbreiding van het zonnepark, bijvoorbeeld op de terminal of andere gedeelten van het luchthaventerrein. De ambitie van het vliegveld is om een landschapspark te maken dat gericht is op allerlei vormen van groene energieproducten. Dit park zou rondom de start- en landingsbanen aangelegd worden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button