FinancieelNieuwsOnderwerp

Invoerbelasting VS meer dan verdubbeld voor Cseries

De handelsruzie tussen Boeing en Bombardier heeft een nieuwe wending genomen. Het Amerikaanse Department of Commerce heeft besloten de invoerbelasting voor de nieuwe Cseries met 220 procent te verhogen, meldt de nieuwswebsite CBC.

Gevolgen
Met deze uitspraak kan het Canadese Bombardier flink in de problemen komen. De vliegtuigbouwer heeft een grote deal met Delta Air Lines gesloten om CS100 en CS300 modellen te leveren. Met deze verhoging van de invoerbelasting kan de deal op de tocht komen te staan.
De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor de 4100 werknemers in Ierland. Bombardier verschaft op vier locaties in Ierland werk. In Belfast is er een speciale fabriek gebouwd om vleugels voor de Cseries te produceren waar 1000 mensen werken. Valt de deal met Delta weg, dan is het behoud van de banen niet zeker.

Rel
Volgens Boeing heeft Bombardier de Cseries veel te goedkoop in de Amerikaanse markt gezet. De lage prijs zou komen door illegale subsidies van Canada en Groot-Brittannië. Ondanks dat er nog verschillende commissies zich moeten uitspreken over de zaak, lijkt Boeing gelijk te krijgen in de aanklacht. Bombardier gaat tegen deze uitspraak in.

Politiek
Theresa May is ‘erg teleurgesteld’ in de beslissing van de Amerikaanse overheid. De Britse premier zegt samen te werken met Bombardier om de duizenden banen in Ierland te beschermen. May en de Canadese premier Justin Trudeau mengden zich al eerder in de rel. Beiden maakten ze zich sterk voor Bombardier en waren vooral bezorgd over het mogelijke banenverlies.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close