fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpen

Joint venture met Comac kost Boeing 33 miljoen

Boeing zal 33 miljoen dollar investeren voor een meerderheidsbelang in een joint venture met Comac. De Chinese luchtvaartmaatschappij zal de bouw van Boeing’s nieuwe 737-fabriek in de oostelijke stad Zhoushan overzien, meldt Reuters.

Overeenkomst
De bedrijven zouden een overeenkomst tekenen om voor 55 miljoen dollar een joint venture op te zetten. Boeing zou een aandeel van 60 procent krijgen, Comac voor 40 miljoen dollar de rest. Boeing had nog niet bekend gemaakt hoeveel het zou investeren in Boeing’s eerste, niet in de VS gelegen fabriek. Het nieuwe voltooiings- en aflevercentrum zal het interieur en verfwerk voor de toestellen voorzien. Boeing streeft ernaar om 100 vliegtuigen per jaar te leveren.

Uitbreiding
De bouw van de fabriek in Zhoushan begon in mei. Comac zou deelnemen aan de werkzaamheden in de fabriek, maar hoe de precieze samenwerking zal zijn is nog niet bekend. Zowel Boeing als Airbus zijn aan het uitbreiden in China omdat het de snelst groeiende luchtvaartmarkt ter wereld is. Airbus opende vorige week een fabriek voor A330’s in Tianjin.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button