fbpx
Naast het nieuwsNieuwsOnderwerpen

KLM en Madurodam veilen MD11 voor Sint Maarten

Op zondag 1 oktober wordt tijdens een benefietlunch voor het Rode Kruis een schaalmodel van de MD-11 PH-KLM met schaal 1:25 geveild. De opbrengst van dit toestel gaat naar het Rode Kruis voor de wederopbouw van Sint Maarten.

Geschiedenis
In overleg met KLM stelt het themapark in Den Haag de MD-11 beschikbaar voor de veiling. Het is de eerste keer in de geschiedenis van Madurodam dat er een maquette geveild wordt. Het tweeënhalve meter lange messing toestel, met een bijna even grote vleugelspanwijdte, weegt ruim 30 kilo.

Uniek
“Het is uniek dat er een maquette Madurodam verlaat. Alle maquettes worden aangepast als er in de echte wereld veranderingen worden doorgevoerd aan een gebouw of toestel. Omdat KLM haar vloot moderniseert doen wij dat nu ook in Madurodam”, vertelt Joris van Dijk, directeur van Madurodam. Het weghalen van de MD-11 slaat geen gat in de vloot van het themapark, er staat nu een KLM Boeing 787 Dreamliner bij de terminal van de luchthaven.

Bieden
Zowel KLM als Madurodam hopen het toestel voor een zo hoog mogelijk bedrag te veilen. Tijdens de benefietlunch kan er geboden worden, maar ook online kan er vanaf vandaag een bod op het toestel worden uitgebracht.

Update 2 oktober: de veiling heeft 16.000 euro opgeleverd.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button