fbpx
Naast het nieuwsTravel

Wegdromen van Thailand | Video

Palmbomen, goud gekleurde tempels, tropische regenwouden, Thailand heeft het allemaal. Jaarlijks bezoeken tientallen miljoenen toeristen het land, waarvan de meeste terugkerende bezoekers zijn. De grootste trekpleister van Thailand is nog altijd de hoofdstad Bangkok. De metropool werd afgelopen jaar gekroond tot de meest bezochte stad ter wereld met zo’n 21.5 miljoen internationale bezoekers.

Bangkok
Bangkok is rijk aan tempels: in de tempel Wat Pho is een waanzinnig grote Boeddha beeld te vinden van wel 46 meter lang (foto). Het beeld is van top tot teen bedekt met bladgoud. Over goud gesproken, neem een kijkje in de tempel van de gouden Boeddha. Tempel Wat Traimit is letterlijk omringd met goud, binnenin is een massief gouden Boeddha beeld te vinden met een waarde van 200 miljoen euro! Het beeld stamt uit de 13e eeuw en was tot 1955 onzichtbaar. Het beeld was namelijk volledige bedekt met een kleilaag om plunderaars te weren. Tijdens een verhuizing van het beeld viel de gouden Boeddha om. Geluk bij een ongeluk, stukken klei lieten los waardoor het goud zichtbaar werd. Sindsdien kunnen toeristen in de tempel het beeld bewonderen.

©YouTube

Authentiek Bangkok ervaren? Bezoek Yaowarat, hier zijn straatkraampjes nog toegestaan. Proef hier eetbare insecten of neem een hap van de Aziatische durian-vrucht. De durian-vrucht is in vele hotels en restaurants verboden, simpelweg vanwege de sterke geur. In Bangkok is ook één van de grootste markten van de wereld te vinden. De Chatuchak market trekt in het weekend zo’n 200,000 bezoekers per dag. Een andere trekpleister waar toeristen massaal op af komen is het nachtleven van Bangkok. Jazzbarretjes, karaokebars tot travestieten shows, het is allemaal mogelijk bij Khao San Road.

Eilanden 

©YouTube

Thailand staat bekend om haar wonderschone stranden, de stranden behoren tot de mooiste ter wereld. In het zuiden van Thailand zijn eilanden te vinden met wuivende palmbomen, kristalblauwe water en wit zand. Eilanden als Phuket en Koh Phi Phi zijn ideaal voor snorkelen of gewoon om te relaxen. Watersportliefhebbers kunnen hier parasailen of een boottocht nemen om opzoek te gaan naar roze dolfijnen.

Bergen
Ontsnap aan de drukte en breng een bezoek aan het bergachtige noorden van Thailand, het is bezaaid met een zeer gevarieerd landschap en bovendien spotgoedkoop! Verder zijn er authentieke dorpjes en ongerepte regenwouden aan te treffen. Zo is ook het Elephant Nature Park te vinden bij de stad Chiang Mai. Het park geeft verwaarloosde en gewonde olifanten een nieuw thuis. Toeristen kunnen in het park de dieren van dichtbij voeren en zelfs helpen wassen.

©YouTube

 

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button