NL nieuwsOnderwerpProfessionalVliegvelden

Dijksma spaart Teuge niet

Staatssecretaris Sharon Dijksma van I&M ziet af van een alternatieve vliegroute voor Lelystad Airport en blijft bij een route boven Teuge. Volgens Dijksma is het alternatief slecht voor de veiligheid, zo schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Hinder
Deze week kwam de staatssecretaris met vertegenwoordigers van vliegveld Teuge, Luchtverkeersleiding Nederland en Eurocontrol bijeen om te praten over de alternatieve routes. Eurocontrol heeft in een eerder rapport niet met alle aspecten rekening gehouden volgens Dijksma. De organisatie uitte zich in eerste instantie positief over het alternatief. Het eindoordeel is dat deze route het vliegverkeer van Schiphol hindert.

Bezwaren
Dijksma wijst ook de bezwaren van de actiegroep Hoog Overijssel van de hand. Volgens de actiegroep zou de geluidshinder boven de provincies Overijssel, Friesland en Gelderland groter zijn dan het kabinet had aangegeven. De staatssecretaris heeft gesproken met het comité en kwam tot de conclusie dat er niet is aangetoond dat de berekeningen van het kabinet onjuist waren. Dijksma houdt vast aan de conclusies van het milieueffectrapport.

Eerder maakte de staatssecretaris al duidelijk dat de alternatieve routes voor vliegveld Teuge geen oplossing bieden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close