fbpx
NL NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegvelden

Dijksma spaart Teuge niet

Staatssecretaris Sharon Dijksma van I&M ziet af van een alternatieve vliegroute voor Lelystad Airport en blijft bij een route boven Teuge. Volgens Dijksma is het alternatief slecht voor de veiligheid, zo schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Hinder
Deze week kwam de staatssecretaris met vertegenwoordigers van vliegveld Teuge, Luchtverkeersleiding Nederland en Eurocontrol bijeen om te praten over de alternatieve routes. Eurocontrol heeft in een eerder rapport niet met alle aspecten rekening gehouden volgens Dijksma. De organisatie uitte zich in eerste instantie positief over het alternatief. Het eindoordeel is dat deze route het vliegverkeer van Schiphol hindert.

Bezwaren
Dijksma wijst ook de bezwaren van de actiegroep Hoog Overijssel van de hand. Volgens de actiegroep zou de geluidshinder boven de provincies Overijssel, Friesland en Gelderland groter zijn dan het kabinet had aangegeven. De staatssecretaris heeft gesproken met het comité en kwam tot de conclusie dat er niet is aangetoond dat de berekeningen van het kabinet onjuist waren. Dijksma houdt vast aan de conclusies van het milieueffectrapport.

Eerder maakte de staatssecretaris al duidelijk dat de alternatieve routes voor vliegveld Teuge geen oplossing bieden.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button