fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Grote storing treft KLM

KLM heeft te maken met een grote technische storing. Passagiers van de maatschappij kunnen problemen ervaren bij het boeken van hun vlucht. Ook de website heeft last van de computerstoring en er zijn problemen bij het omboeken van vluchten. Rond 14:30 waren 24 vluchten vertraagd.

Amadeus
In een verklaring meldt KLM dat de problemen zijn veroorzaakt door een netwerkstoring bij het wereldwijde computersysteem Amadeus. Het bedrijf verzorgt de technische dienstverlening voor KLM en andere luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. Eerdere problemen met het inchecken zijn inmiddels verholpen.

Vertragingen
Ook Britse en Amerikaanse media berichtten over technische problemen. Op de luchthavens van Washington, New York en Singapore zorgen storingen voor vertragingen. Onder meer British Airways, Air France en Lufthansa zouden zijn getroffen. Volgens CNN waren er op Parijs Charles de Gaulle, Zurich en Frankfurt ook problemen met het inchecksysteem. Ook Londen Gatwick had te maken met problemen, maar die zijn inmiddels verholpen.

Het is onduidelijk hoeveel reizigers zijn getroffen door de storing. Ook is niet bekend wanneer de netwerkstoring is opgelost.

Update: Rond 16:30 uur waren de problemen bij KLM verholpen. In totaal zijn donderdag 25 vluchten vertraagd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button