fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuws

Lufthansa zet 747 in op binnenlandse vluchten

Lufthansa zet in november een Boeing 747-400 in op de route tussen Frankfurt en Berlijn Tegel. Op meer dan 60 vluchten vervangt het type de kleinere Airbus A320. Volgens Lufthansa is er een uitzonderlijk grote vraag naar zitplaatsen in de periode.

Jumbojet
Normaal vliegt de maatschappij alleen met de Jumbojet op drukke long-haul routes. Ook is het type een bijzondere verschijning in Berlijn. Een van de laatste keren dat een 747 van Lufthansa in de hoofdstad landde was in 2014, toen het Duitse nationale voetbalteam na het WK in Brazilië thuiskwam. Volgens de maatschappij waren er ook operationele redenen om de 747 in te roosteren op de binnenlandse verbinding.

Capaciteit
De capaciteit is in de periode flink hoger dan momenteel. Op een A320-vlucht vliegen maximaal tussen de 138 en 200 passagiers mee. In de 747 passen 304 passagiers in de economyclass plus 67 in de businessclass. Op 1 november wordt het toestel voor het eerst ingezet op de route.

De vluchten tussen Frankfurt en Berlijn duren ongeveer een uur.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button