Naast het nieuwsOnderwerp

Virtuele rondleiding Schiphol met Google Expedities

Google Expedities, een onderwijstool, biedt leerlingen een virtuele inkijk bij vijf locaties op Schiphol. De leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap uit Etten-Leur hadden de primeur, meldt de luchthaven.

Schiphol
De locaties die de leerlingen kunnen ‘bezoeken’ zijn een KLM Boeing 787 Dreamliner bij de gate, een toegangsweg naar een landingsbaan en de luchtverkeerstoren. Ook het trainingsterrein van de brandweer op Schiphol komt aan bod. De brandweerlieden voeren een oefening uit met de ‘Firefly’, het traingingsvliegtuig dat drie vliegtuigtypen kan aannemen: een Boeing 747, DC10 en een Boeing 767. De leerlingen kunnen ook meekijken met een bagagerobot. Bij alle locaties krijgen ze uitleg en achtergrond informatie bij de beelden.

Google expedities
Het programma van Google biedt leerlingen de kans om op vijf verschillende locaties op Schiphol binnen te kijken. De leraar fungeert tijdens de virtuele tour als gids en kan uitleg geven over de locaties. Google expedities laat met 360 graden foto’s en 3D afbeeldingen de leerlingen kennismaken met het vliegveld.

De keuze om Schiphol op te nemen in Google expedities kwam tot stand door een rondvraag langs leraren in het Nederlands onderwijs. Ook de Tweede Kamer in Den Haag is opgenomen in de onderwijstool.  Er zijn nog zo’n 200 locaties via het programma te zien, waaronder Machu Pichu, Antartica en ruimtestation ISS.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button