AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Zegen Brazilië nodig voor deal Delta en Air France-KLM

De Braziliaanse en Amerikaanse autoriteiten hebben hun zegen gegeven aan het vergroten van het aandelenkapitaal van Air France-KLM. De toestemming van Brazilië was nodig gezien “het niveau aan inkomsten dat Delta en Air France-KLM behalen in Brazilië”.

Opbrengst
Dat laat een woordvoerster van de holding desgevraagd aan Up in the Sky weten. Het vergroten van het aandelenkapitaal van de Frans-Nederlandse combinatie is nodig zodat Delta en China Eastern een belang van ieder 10 procent in het bedrijf kunnen nemen. Van een deel van de opbrengst (751 miljoen euro) daarvan neemt Air France-KLM op zijn beurt een belang in Virgin Atlantic.

Fiat
“Elk land heeft zijn eigen regels voor het goedkeuren van voorgenomen vermogensprojecten van bedrijven die actief zijn op hun grondgebied,” licht Air France-KLM verder toe. Verder was toestemming nodig van de aandeelhouders van het fusiebedrijf, die gaven op 4 september hun fiat aan de deal. Conform planning kunnen de extra aandelen nu komende dinsdag 3 oktober geplaatst worden.

Fortaleza
Brazilië speelt al een belangrijke rol in het gezamenlijke netwerk van Air France-KLM en die neemt alleen maar verder toe. Delta heeft een aandelenbelang in de Braziliaanse maatschappij GOL en wil dat verder vergroten. Eerder deze week werd bekend dat zowel KLM als Air France (via Joon) op Fortaleza gaan vliegen; GOL verhoogt het aantal routes en de capaciteit op die luchthaven. Het wordt een hub van de partners in Zuid-Amerika.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button