AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Air France vernieuwt A380-vloot

De Airbus A380 van Air France ondergaat de komende jaren een grondige update. Alle tien superjumbo’s worden voorzien van een nieuw interieur. De renovatie stond al lange tijd op de agenda, maar werd eerder uitgesteld.

Verouderd
Air France vliegt sinds 2009 met de toestellen. Volgens de maatschappij zijn de interieurs verouderd en passen ze niet meer bij de ‘standaard’ van vandaag de dag. Met name de business- en first class-afdeling ondergaat een ingrijpende ‘retrofit’. Net als in de andere long-haul toestellen in de vloot worden de A380’s voorzien van full flat stoelen, met directe toegang tot het gangpad. De bestaande businessclass heeft een 2-2-2 indeling.

Bar
Ook de first class krijgt een upgrade. Nu zijn de first class-zitplaatsen nog op het benedendek. In de nieuwe situatie bevindt de first class zich mogelijk bovenin, in combinatie met een bar. Om dit mogelijk te maken moeten de vloeren worden verstevigd. Dat zei AF-KLM-topman Jean-Marc Janaillac in gesprek met de France krant Les Echos. Hiervoor worden nog plannen gemaakt.

Bekijk hier foto’s van een rondleiding door een Air France A380 in de hangar in Parijs.

Ontwerpen
De hele operatie start in 2020. De komende jaren staat vooral in het teken van het ontwerpen van het nieuwe interieur. Tot die tijd moeten passagiers bij Air France nog gebruikmaken van de minder luxe stoelen, vergeleken met de zitplaatsen die in de Boeing 777’s, 787’s en A330’s van Air France te vinden zijn.

Oorspronkelijk zou de vernieuwing van de A380-vloot al in 2017 worden afgerond, zo werd in 2014 door Alexandre de Juniac, toenmalig AF-CEO, aangekondigd. Door de financieel moeilijke tijd werden de plannen op de lange baan geschoven. Naar verwachting kost het hele project zo’n 200 miljoen euro, voor de hele vloot.

Singapore
Air France was een van de eerste gebruikers van de A380. Ook Singapore Airlines heeft plannen om de A380-vloot te vernieuwen. De maatschappij nam in 2007 als eerste de A380 in gebruik.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close