AirlinesIndustrieOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Ex-airberlin A330’s naar Malaysia

Malaysia Airlines breidt de vloot de komende jaren verder uit. De maatschappij least zes A330’s die nu nog voor airberlin vliegen. De toestellen vervangen een aantal Boeing 737’s.

De Maleisische flagcarrier heeft op korte termijn widebody’s nodig en heeft daarom een intentieovereenkomst gesloten met leasemaatschappij Aercap. Vanaf februari 2018 least Malaysia zes A330’s. Met de toestellen wordt de capaciteit op een aantal drukke routes uitgebreid.

Noodzaak
“We hebben een urgente noodzaak voor widebody’s om meer lie-flat bedden in de business class te kunnen bieden”, aldus CEO Peter Bellew, die stelt dat Malasyia ‘een opportunische deal’ gesloten heeft met Aercap. De A330’s vervangen zes 737’s waarvan het leasecontract in 2018 afloopt.

Opportunistisch
De lease van de A330’s past volgens de maatschappij in het MAS Recovery Plan wat in 2014 werd geïntroduceerd. Met dit programma moet Malaysia weer een speler van formaat in Zuidoost Azië worden. “We willen Malaysia herbouwen zodat we weer onze oude positie kunnen innemen. De huidige leaserates zijn heel scherp”, stelt Bellew.

Capaciteit
Met de komst van de A330’s gaat de stoelcapaciteit fors omhoog. In de Airbussen is plaats voor 306 passagiers, waarvan er 19 in de business class zitten. De 737’s hebben 160 stoelen.
De A330’s vliegen nu nog voor airberlin en worden door Malaysia voorzien van een nieuw inflight entertainment en wifi bij alle stoelen.

737’s
Naast de lease van de A330’s maakten Malaysia en Boeing eerder deze maand een order voor de 787 en extra 737’s wereldkundig.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close