AirlinesIndustrieNieuwsOnderwerpProfessional

Ryanair haakt af voor Alitalia

Ryanair biedt niet langer mee op een onderdeel van Alitalia. De maatschappij wil zich focussen op de interne problemen met de pilotenroosters, nadat het duizenden vluchten moest annuleren.

Concentreren
In een verklaring meldt Ryanair: “Om te concentreren op het herstellen van het roosterprobleem deze winter, zal Ryanair alle managementafleidingen wegnemen, beginnend met zijn belangstelling in Alitalia. We hebben de faillissementscommissarissen van Alitalia in kennis gesteld dat we onze interesse in Alitalia niet zullen nastreven of verdere aanbiedingen voor de luchtvaartmaatschappij zullen indienen.”

Long-haul
Begin deze maand toonde Ryanair interesse in de long-haul vloot. De maatschappij zou een definitief bod uitbrengen op ongeveer 90 vliegtuigen, al achtte topman Michael O’Leary de kans klein dat de overname door de EU zou worden goedgekeurd.

Toezicht
Alitalia staat sinds april onder curatele bij de Italiaanse regering. Bewindvoerders buigen zich over de toekomst van de maatschappij. De regering kwam in het voorjaar met een lening van 600 miljoen euro over de brug om de activiteiten zeker zes maanden veilig te stellen. In oktober moeten alle bindende biedingen van overnamekandidaten binnen zijn.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button