AirlinesIncidentenOnderwerpVliegvelden

Airberlin A320 van de baan op Duits Waddeneiland

Een Airbus A320 van airberlin is vanmorgen van de baan geraakt op de luchthaven van het Duitse Waddeneiland Sylt. Het toestel met registratie D-ABHO was afkomstig van Düsseldorf als vlucht AB6880.

Gras
Volgens een regio-woordvoerder van de maatschappij tegenover Duitse media kwam het toestel zo’n 50 meter voorbij de landingsbaan tot stilstand in het gras. Aan boord waren 82 passagiers. Niemand raakte gewond.

De landingsbaan was nat en het zicht was slecht toen het toestel landde. Passagiers hebben met een trap het vliegtuig verlaten. Door het incident moest een vlucht van Lufthansa uit Frankfurt worden geannuleerd.

Sylt
Het Duitse Waddeneiland Sylt beschikt over een internationaal vliegveld met meerdere seizoensgebonden bestemmingen. Ook Swiss en Eurowings zijn actief op het vliegveld. Airberlin vliegt verder vanuit Stuttgart, München en Zurich naar het eiland.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close