NieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessionalVliegvelden

Langere landingsbaan Maastricht stap dichterbij

De ‘verlenging’ van de landingsbaan van Maastricht Aachen Airport is een stap dichterbij. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur & Milieu heeft toegezegd om binnen drie weken een besluit te nemen over een nieuwe vergunning voor de luchthaven.

De staatssecretaris reageerde in een commissie van de Tweede Kamer over de luchtvaart op vragen van PVV-kamerlid Dion Graus. Deze week werd onder meer vergaderd over de uitbreiding van vliegveld Lelystad, de groei van Schiphol en de gevolgen voor regionale luchthavens.

Volledig
Maastricht beschikt over een asfaltbaan van 2.750 meter, maar volgens de huidige regels mogen vliegtuigen maar 2.500 meter gebruiken. Met een positief besluit kunnen toestellen de volledige baan gebruiken, waardoor grotere en zwaardere toestellen kunnen landen. Met name voor de groei van het vrachtverkeer op de luchthaven is dit van belang.

Vrachtvluchten
De Raad van State heeft al een advies uitgebracht volgens Dijksma. “Dus we kunnen op heel korte termijn definitief een knoop doorhakken.” De staatssecretaris bekijkt ook of Maastricht een deel van de vrachtvluchten van Schiphol kan overnemen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close