fbpx
IncidentenMilitairNaast het nieuwsNieuws

Militair transportvliegtuig neergestort in Congo

Een Congolees militair transportvliegtuig is vanmorgen neergestort in de buurt van N’sélé, op zo’n 100 kilometer afstand van de Congolese hoofdstad Kinshasa. Volgens een bron op het militaire hoofdkwartier zouden er geen overlevenden zijn. Er worden tientallen doden gemeld.

Het toestel van het type Antonov An-12 werd bestuurd door Russische piloten. Het vervoerde twee voertuigen, munitie en militair beveiligingspersoneel. Het vliegtuig was opgestegen van de luchthaven van Ndolo in de hoofdstad voor een vlucht naar Kivu.

Volgens ooggetuigen stortte het toestel om 8:50 uur lokale tijd (9:50 Nederlandse tijd) neer.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button