fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Weer miljoenenlening voor South African Airlines

De Zuid-Afrikaanse regering probeert South African Airlines overeind te houden met een grote noodlening. De maatschappij verkeert al tijden in financieel zwaar weer.

Om de maatschappij tegemoet te komen, leent Zuid Afrika het bedrijf 3 miljard rand (210 miljoen euro). De lening werd al eerder aangekondigd.

Afgrond
SAA staat al maanden dicht bij de rand van de financiële afgrond. Door een gebrek aan cashflow kunnen de operationele kosten niet gedekt worden. Dat komt voornamelijk door onrendabele routes en inefficiënt brandstof-management.

Vloot
De maatschappij vliegt onder andere met de A340, die door veel maatschappijen uitgefaseerd wordt omdat het toestel teveel kerosine verbruikt. SAA zet de toestellen in op routes naar Europa.

Staatssteun
Eerder dit jaar kwam de Zuid-Afrikaanse overheid ook al met geld over de brug. In juli werd er nog een groot bedrag in South African gepompt om een faillissement te voorkomen. De regering van Zuid-Afrika is grootaandeelhouder.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button